top of page
Zoeken

Typ10: Blind leren typen in een handomdraai

We doen steeds meer dingen digitaal. Onze kinderen brengen thuis veel tijd door op hun tablet of telefoon. Ook op school werken kinderen meestal vanaf groep 5 of 6 op een tablet of laptop in plaats van werkboekjes. Ze zijn hierdoor al heel jong vaardig met touchscreens. Daarom is het soms ook verbazend hoe langzaam het gaat zodra ze hun eerste boekverslag of spreekbeurt moeten typen. Dit komt omdat ze niet functioneel hebben leren blindtypen. Of ze nu twee vingers gebruiken of hun hele hand, bij elke toets die ze aanraken moeten ze kijken waar de letter zit.

Een cursus blindtypen is de oplossing en hiervoor zijn vele aanbieders op de markt. De meeste bieden een online programma aan waarin kinderen een paar weken zelfstandig oefenen om zo snel mogelijk letterreeksen te leren typen. Deze nadruk op snelheid is helaas vooral voor snelle leerlingen geschikt. Veel kinderen worden hier onnodig gespannen van en raken al snel gedemotiveerd om elke dag te oefenen.

Ik vond dat dit anders moest kunnen en ging op zoek naar een methode die aansloot bij mijn onderwijsvisie. Ik werd enthousiast van Typ10 en heb me hiervoor laten scholen. Met een slagingspercentage van maar liefst 92% is Typ10 al jaren een begrip op Belgische basisscholen. Typ10 legt de nadruk op nauwkeurig typen in plaats van snel. De vingerpositie van elke letter wordt afzonderlijk getraind middels multi-sensoriële kapstokjes: elke letter krijgt zijn eigen kleur, plaatje, woord en gebaar. Alle letters van één vinger komen samen in een ritmisch verhaaltje. De lessen volgen een vaste structuur van vier eenvoudige en herkenbare stappen. Gedurende de week oefenen kinderen zelfstandig thuis op het online platform middels spelletjes en kleine taken. De unieke en speelse methode van Typ10 is geschikt voor kinderen van 10 tot 13 jaar en sluit bijzonder goed aan bij kinderen met fijn-motorische en/of leerproblemen als dyslexie, ASS of TOS.

Wil jouw kind dit schooljaar nog soepel leren blind typen? Meld je dan snel aan!

De voordelen van les Bij Juf Jessica:

- Persoonlijke advies in een gratis intake

- Les van Juf Jessica zelf

- Een klein groepje van 5 kinderen.

- Een rustige prikkelarme leeromgeving.

- Een jaar lang gratis oefenen en spelletjes spelen op het online platform

- Inclusief toetsenbord en stickermateriaal

- Inclusief werkboek (voor kinderen met TOS, dyslexie of ASS is een aangepast werkboek beschikbaar)

- Gegarandeerd naar huis met een Typ10-diploma!


Praktische informatie*:

Dag en tijd:

elke woensdag van 18.00 tot 19.00 uur (schoolvakanties en feestdagen uitgezonderd)

Prijs: €250 (of drie maandelijkse termijnen van €90


Data: 15-22-29 maart, 5-12-19-26 april, 10-17-24 mei

*De cursus gaat alleen door bij voldoende deelnemers.

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Leerzame tips voor in de zomervakantie

In de laatste week van het schooljaar kreeg ik vaak dezelfde vraag: 'Wat kunnen we doen in de vakantie?' Daarom volgen hieronder wat tips. Vakantie is gezond en onmisbaar. Uit onderzoek van de U.S. T

Yorumlar


bottom of page