School Days

Over Jessica DEEN

Perfectionistisch gevoelsmens, betrokken analyticus

Mijn missie is het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs in Amsterdam. Daarom help ik mijn leerlingen met alle liefde en toewijding die ik in me heb. Ik volg de ontwikkelingen in het onderwijs op de voet. En ben mijn lesaanbod continu aan het ontwikkelen, zodat ik de beste service kan blijven bieden. 

Daarnaast deel ik graag mijn kennis met ouders, zodat zij de juiste tools in handen krijgen om effectief het gesprek aan te gaan op school. 

Mijn Verhaal

2021JESSICALOSLINKS.png

Tien jaar geleden had ik alles. Tenminste, wat de meeste mensen alles zouden noemen. Bezig met mijn tweede bachelor, een groot koophuis aan het water, iemand waarmee ik elke dag bed en tafel deelde en een vast contract bij een grote werkgever in Amsterdam. We leefden spaarzaam en verstandig. Met liefde deed ik jaar in, jaar uit mijn werk. Want zo voelde dat: als werk. Gelukkig was ik niet, maar dat is ook een groot woord. Wanneer is iemand gelukkig? Belangrijk is dat je tevreden bent in het leven, maar naarmate de jaren weggleden, kwam het besef dat ik ook dat niet was. Mijn relatiebreuk verliep moeizaam, maar was noodzakelijk. De breuk met mijn werkgever verliep soortgelijk. Ook mijn huis raakte ik kwijt. Het maakte plaats voor een eenkamerflatje middenin De Bijlmer, de enige woning op dat moment binnen mijn budget was.
 

Blut en zonder werk voelde ik voor het eerst in mijn leven hoe vrijheid voelde. Iemand die niks heeft, heeft ook niks te verliezen. Al snel had ik wegen gevonden om toch wat geld te verdienen. Een van deze wegen leidde tot bijles geven. Gewoon bij mensen thuis of met een kopje thee aan mijn keukentafel. Het was geweldig om met eenvoudige materialen en geduld kinderen te ondersteunen met hun schoolwerk. Dat ik mijn werk goed deed, hadden mensen al snel door. Binnen een jaar vulde mijn agenda zich fulltime met bijles geven. Zelf merkte ik dat ik niet elk kind zo goed kon helpen als dat ik wilde. Daarom begon ik te investeren in bijscholingen en mooiere materialen. 
 

Het werd tijd om te verhuizen en ik kreeg mijn eerste kantoor: antikraak in het oude administratiekantoor van Ikea. Daar breidde ik mijn diensten uit met groepslessen en psychomotorische trainingen. Nóg voelde ik dat er leerlingen waren  waar ik meer voor wilde kunnen betekenen. Daarom kwam de beslissing om weer terug de schoolbanken in te gaan en het prachtige vak van remedial teacher te leren. Daarna schreef ik me in bij de LBRT, zodat de kwaliteit van mijn werk beoordeeld en gecontroleerd zou blijven worden. Ondertussen bleven de leerlingen binnenstromen totdat er zelfs een wachtlijst moest komen. 
 

En nu is het eindelijk zover: een eigen vast kantoor! Op de President Kennedylaan hoop ik mijn diensten nog verder te kunnen uitbreiden. Zodat het onderwijs in Amsterdam weer de kwaliteit krijgt van vroeger. 

Mijn Opleidingen

2020 – nu 

 • ​Cursus Behandelaar ERWD bij LBRT te Bunnik
   

2019 – 2020

 • Practitioner Remedial Teaching bij Fontys Hogeschool te ’s Hertogenbosch
   

2018 – 2020

 • Opleiding Psychomotorisch Leer- en Gedragsspecialist bij Opleidingscentrum Breincentrum te Wijchen
   

2019 

 • Friends facilitator online training  bij Friends Resilience te West End, Australië

 • Train de trainer Vriendenprogramma bij Kinderpraktijk Mimosa te Wassenaar  

 • Cursus Faalangstreductiecoach bij ECLG te ’s Hertogenbosch

 • Training Taal in Blokjes coach bij F&L expertisecentrum te Leerdam
   

2018

 • Thuiscursus kindertekeningen analyseren - CIVAS te Haarlem
   

2009 - 2013

 • SPH te Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam
   

2003 – 2008

 • Opleiding leraar Nederlands, tweede graad bij Noordelijke Hogeschool Leeuwarden te Leeuwarden 

Back to School

Meer weten?

Neem contact op.

Ik beantwoord al je vragen.