top of page
School Days

Over Jessica DEEN

Perfectionistisch gevoelsmens, betrokken analyticus

Mijn missie is het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs in Amsterdam. Daarom help ik al mijn leerlingen met alle liefde en toewijding. Ik volg de ontwikkelingen in het onderwijs op de voet. En houd mijn kennis en lesaanbod continu in ontwikkeling, zodat ik de beste service kan blijven bieden. 

Daarnaast deel ik graag mijn kennis met ouders, zodat zij de juiste tools in handen krijgen om effectief het gesprek aan te gaan op school. 

Mijn Verhaal

2021JESSICALOSLINKS.png

Twaalf jaar geleden zag mijn leven er heel anders uit. Ik woonde samen in een veel te groot huis, was bezig aan mijn tweede bachelor en werkte fulltime in de zorg.  Ik leefde spaarzaam en verstandig en deed jaar in, jaar uit hetzelfde werk. Gelukkig was ik niet, maar dat is ook een groot woord. Wanneer is iemand gelukkig? Belangrijk is dat je tevreden bent in het leven, maar stiekem was ik dat ook al lang niet meer. Dus daar kwam dat onvermijdelijke moment waarop ik alles verloor: mijn relatie, mijn baan, mijn huis …

Het was tijd voor een nieuw leven. En omdat engelen bestaan, vond ik binnen twee maanden een betaalbaar éénkamerflatje midden in De Bijlmer.

Blut en werkloos voelde ik voor het eerst in mijn leven hoe vrijheid voelde. Iemand die niks heeft, heeft ook niks te verliezen. Al snel had ik wegen gevonden om toch wat geld te verdienen. Een van deze wegen leidde tot bijles geven. Gewoon bij mensen thuis of met een kopje thee aan mijn keukentafel. Het was geweldig om met eenvoudige materialen en geduld kinderen te ondersteunen met hun schoolwerk. Dat ik mijn werk goed deed, hadden mensen al snel door. Binnen een jaar vulde mijn agenda zich fulltime met bijles geven.

Toch merkte ik dat ik niet elk kind zo goed kon helpen als dat ik wilde. Daarom investeerde ik al mijn verdiende geld in bijscholingen en mooiere materialen. Mijn kleine huisje begon steeds meer op een school te lijken en dus ging ik op zoek naar een kantoor. Na wat antikraakpanden op een bouwterrein vond ik eindelijk een vaste plek hier op de President Kennedylaan.

Inmiddels geef ik nauwelijks meer bijles, maar meestal remedial teaching. Mensen komen vooral bij mij als ze specialistische hulp zoeken bij een grote leerachterstand. Doordat ik inmiddels veel cursussen heb gevolgd en honderden kinderen heb mogen helpen ben ik breed gespecialiseerd in o.a. rekenproblemen, leesproblemen, begaafdheid en ASS. De kwaliteit van mijn werk is het allerbelangrijkst, daarom schreef ik mij in bij de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers (LBRT). Hiermee ben ik gebonden aan een beroepscode en wordt mijn kwaliteit van werken regelmatig gecontroleerd.

Hoe cliché het ook klinkt: mijn werk is mijn passie geworden. Ik heb mijn leven gewijd aan het helpen van kinderen. En dat geeft mij zoveel plezier en energie dat ik er nooit mee zal stoppen.

Mijn Opleidingen

2022

 • Typ10 Trainingscursus voor therapeuten bij C&E Explore te Genk

 

2021 - 2022

 • Opleiding Specialist Begaafdheid PO bij Slim! Educatief te Almere

 

2021

 • Cursus Behandelaar Visusproblemen bij Bartiméus te Zeist

 • ​Masterclass Faalangst & Rekenen bij LBRT te Bunnik

 

2020 – 2021

 • ​Cursus Behandelaar ERWD bij LBRT te Bunnik
   

2019 – 2020

 • Practitioner Remedial Teaching bij Fontys Hogeschool te ’s Hertogenbosch
   

2018 – 2020

 • Opleiding Psychomotorisch Leer- en Gedragsspecialist bij Opleidingscentrum Breincentrum te Wijchen
   

2019 

 • Friends facilitator online training  bij Friends Resilience te West End, Australië

 • Train de trainer Vriendenprogramma bij Kinderpraktijk Mimosa te Wassenaar  

 • Cursus Faalangstreductiecoach bij ECLG te ’s Hertogenbosch

 • Training Taal in Blokjes coach bij F&L expertisecentrum te Leerdam
   

2018

 • Thuiscursus kindertekeningen analyseren - CIVAS te Haarlem
   

2009 - 2013

 • SPH te Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam
   

2003 – 2008

 • Opleiding leraar Nederlands, tweede graad bij Noordelijke Hogeschool Leeuwarden te Leeuwarden 

Back to School

Meer weten?

Neem contact op.

Ik beantwoord al je vragen.

bottom of page