top of page
Image by Santi Vedrí

FAALANGSTREDUCTIE-

TRAINING

Heeft jouw kind geen zin om naar school te gaan? Kan het niet slapen voor een belangrijke toets? Maakt het altijd maar grapjes in de klas? Moeite met concentreren? Werk afraffelen of juist wegdromen? Hoofdpijn? Buikpijn? Misselijk? Niet willen eten?

Faalangst uit zich op veel verschillende manieren. Het is jammer dat hier op scholen zo weinig aandacht voor is. Want geschat wordt dat 10 tot 12% van de kinderen aan faalangst leidt, dus in elke klas vind je er minstens 2. De kans is dus best groot dat ook jouw kind faalangst heeft als je bovenstaande signalen herkent.

Vermoed jij dat jouw kind faalangst heeft. Vul dan online deze vragenlijst in.

Door angstgevoelens blokkeren je hersenen, deze zijn dan niet meer in staat om nieuwe dingen te leren. F aalangst op latere leeftijd ontwikkelen tot een (chronische) depressie of angststoornis. Het is dus belangrijk om hier wat mee te doen.

Bij Juf Jessica kan jouw kind een faalangstreductietraining volgen. Het is fijn om dit in een groep te doen. Zo ervaart jouw kind dat angstgevoelens heel normaal zijn en het leert hoe je hulp van anderen kunt krijgen en aan anderen kunt geven. Ook jouw rol als ouder is belangrijk in dit proces. Ouders worden dus actief bij de training betrokken en elke week doe je samen oefeningen met jouw kind. Elke training start met een informatieavond voor ouders die gratis bij te wonen is. Interesse? Klik dan hier voor de agenda. 

Vaak is er sprake van een specifiek probleem en dat vraagt om een specifieke aanpak. Bij deze kinderen sluit individuele training meestal beter aan. Ook dat is uiteraard mogelijk. Laat je gratis en vrijblijvend adviseren en klik hier

bottom of page